Ukrainske personer med nedsatt funksjonsevne

Nesten tre millioner mennesker er fanget av volden i Ukraina, og er ute av stand til å forlate krigssonen på grunn av funksjonshemming, mobilitetsproblemer eller mangel på ressurser. De kan ikke rømme. De kan ikke bare nå frem til grensen og til trygge områder.

International Disability Alliance (IDA), som er et samarbeidsnettverk av 1100 organisasjoner rund om i verden, kommer med sterk oppfordring til alle engasjerte parter å opprettholde deres forpliktelser. De må sikre beskyttelse og sikkerhet for personer med nedsatt funksjonsevne i Ukraina, i henhold til internasjonal humanitærrett og den internasjonale menneskerettighetsretten. Det er Artikkel 11 i FNs konvensjon om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne og FNs sikkerhetsråds resolusjon 2475 som inneholder klare og bindende forpliktelser for å sikre lik beskyttelse og sikkerhet for alle personer med funksjonshemminger samt uhindret tilgang til humanitær bistand.

OFUR er en organisasjon som fremmer rettigheter av mennesker med funksjonshemming og kroniske syke dermed støtter vi det internasjonale oppropet.

Flere Artikler

OFUR i debatt om unge uføre

Tidligere denne uken deltok representanter fra Organisasjonen for Unge Rettigheter (OFUR) i en debatt arrangert av Jussbuss. Temaet for debatten var uføretrygd

Politisk arbeid

I går deltok vi på et møte med Senterpartiet, hvor vi hadde en times samtale med Kjerstin W. Funnerud og Ole Andre

Er unge uføre latsabber?

Hva i all verden skjer med de under 35 år som i dag blir uføretrygdet?  Den nye retningen regjeringen har kommet med