Tror du veien til å få innvilget uføretrygd er lett? Les videre!

 

 

 

Tror du veien til å få innvilget uføretrygd er lett? Les videre!

 

 

 

En vanlig vei for voksne uføre:

 

Du er endelig begynt å jobbe i den jobben du har utdannet deg til eller strevd med å få og livet kan begynne.

Sola skinner i livet ditt ,alt har endelig falt på plass,du har jobb du trives i, du har kolleger,et aktivt sosialt liv økonomien er på vei til å bli god ,du kan unne deg en ferie og du får deg en leilighet (kjøpe eller leie) eller et hus etter som hvor du bor i landet.

Du skaffer deg kanskje bil for å komme på jobben men viktigst av alt:Livet er blitt slik du ønsket det!

Livet smiler .

 

 

 

Du jobber og trives i jobben i noen år (i noen tilfelle måneder) og så skjer det-kroppen begynner å protestere.

Sliten tenker du ,har gjort for mye utenom tenker du,får konsentrere meg om jobben og å slappe av i hverdagen.

Du gjør det men kroppen spiller ikke på lag og en dag er det bråbrems du må enten gå til legen eller du blir lagt inn på sykehuset.

Undersøkelser gjøres;røntgen,CT,MRI,blodprøver,lumbalprøve,undersøkelser hos diverse spesialister og kanskje finner de noe du får en diagnose ,en alvorlig diagnose ,fremtidsutsiktene er ikke gode men du er optimstisk og tenker at jeg skal kjempe mot dette;den som kjemper vinner.

Du blir sykemeldt for en periode og får nok noe mer energi men helt bra blir du ikke men pytt du skal tilbake til jobb!

 

 

 

 

Du jobber en kort periode,sliter men er sta så skjer det igjen kroppen skriker NEI og du havner igjen hos leger/sykehus og får en formaning om å innse at du er syk og ta det litt mer med ro!Din reaksjon?Du skriker NEI og tenker pfff litt hvile og alt blir bedre.

Så det er det du gjør du drar hjem og tar livet med ro en kort periode og så insisterer du

overfor legen ,mot dennes protester å gå tilbake på jobb.

Du elsker jo jobben din.

Denne syklusen gjentar seg over et par tre år ,kroppen din er blitt ditt fengsel og det skal den fortsette med å være resten av livet,det har du endelig forstått om ikke godtatt,så du kjemper videre og syklusen gjentar seg om og om igjen.

 

 

Til slutt setter spesialistene beinet ned du er nå sykemeldt på ubestemt tid og legen begynner prosessen med at du kan bli ufør.......Ufør tenker du NEEEEI!

Hva med jobben som jeg elsker,kollegaene ,økonomien tenker du, mantraet fra politikerene popper opp i hjernen;DET SKAL LØNNE SEG Å JOBBE.

Etterhvert skjønner du at kroppen vil ikke mer uavhengig av hva politikere sier eller hva den grå massen på sosiale mediaer sier

DET GÅR BARE IKKE;smertene,fatiguen,brainfog'en, rullestolen ,krykkene ,stemmene i hodet,eller det altoppslukende mørket som omgir deg nekter deg plent å jobbe.

Du blir motvillig enig med legen om at du skal søke uføretrygd og da starter en jobb som sannsynligvis vil ta fullstendig knekken på det lille du har igjen av helse.

 

Nav er ikke helt enig i at du ikke kan jobbe (de vet jo bedre en spesialister vet du), du må etter politikernes glupe påfunn testes ut i flere forkjellige jobber,ikke noe valg ,du må og ikke blir syk da for da begynner kranglinga og mistroheten.En mistrohet som gjennomsyrer hele systemet .Etter 3 år med prøving av forskjellige jobber avgjør NAV om du skal få LOV til å søke uføretrygd.Akkurat som det er et gode---HA!

Hvis du får lov til å søke og er så heldig å beholder saksbehandleren din hele tiden og denne gjør jobben sin får de enten innvilget eller avslått uføretrygd i løpet av et år!

Blir den innvilget kan du begynne deg å venne deg til et liv med dårlig økonomi, fattig sosialt liv og dårlig omdømme og et liv som salderingspost for forskjellige regjeringers ønske om å være Sheriffen av Nottingham.

Gratulerer.....og lykke til ,kanskje du bør tenke på å melde deg inn hos oss.

 

Www.ofur.no

velkommen skal du være.

 

 

 

 

 

 

 

Den andre situasjonen enten at du ikke får lov (?) til å søke om uføretryd eller får avslag medfører at kampen går videre med flere legers hjelp ...som alle mener det samme om din helse, eller med advokater,forhåpentligvis og sannsyligvis har du tjent så lite at du har krav på fri rettshjelp ,dvs. hvis de ikke har ødelagt den ordningen enda mer.

Jeg håper at kampen ender i suksess slik at du ikke blir ufrivillig sosial klient eller sliter helsa totalt ut ved å jobbe når du burde ha tatt vare på helsa.LYKKE TIL MED KAMPEN

Flere Artikler

Nytt styre

Etter at årsmøtet er avsluttet, har det nye styret trådt inn i sine roller. Nå har vi en stor jobb foran oss.

OFUR i debatt om unge uføre

Tidligere denne uken deltok representanter fra Organisasjonen for Unge Rettigheter (OFUR) i en debatt arrangert av Jussbuss. Temaet for debatten var uføretrygd

Politisk arbeid

I går deltok vi på et møte med Senterpartiet, hvor vi hadde en times samtale med Kjerstin W. Funnerud og Ole Andre